DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
Postadresse: Postboks 988, 2626 LILLEHAMMER
Besøksadresse: Kirkegata 76, 2626 Lillehammer
Telefon: 61 28 9000 • Nettsted: http://oppland.ksys.no
I Vesterled (Ostwald/Uvaas/Bjerkeskaug/Stene)
Produksjonsliste
Program

I Vesterled (Ostwald/Uvaas/Bjerkeskaug/Stene)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Velkommen til en intim perle av en forestilling:

En fastgrodd fyrvokter. To fortapte fiskere. En levende hemmelighet på havets dyp. Alle har de glemt, men når en gruppe barn oppsøker dem, kommer minnet tilbake. Med utgangspunkt i den gamle grønlandske legenden om Sedna, havets mor, blir publikum med på en oppdagelsesferd på, over og under vannoverflaten.“I Vesterled” er et interaktivt eventyr for barn fra 8-13 år som foregår i grenselandet mellom tre kunstformer.

Som publikummer får man tatt i bruk alle sansene. Forestillingen har form av et vandreteater som er knyttet sammen av den færøyske komponisten Jens L. Thomsens særegne musikk, spesialkomponert til dette stykket. “I Vesterled” er et samarbeidsprosjekt mellom dansekunstnerne Annika Ostwald og Ida Uvaas, skuespiller Hilde Bjerkeskaug og forteller Torgrim Mellum Stene.

Lærerveiledning

2 ansvarlige lærere må være tilstede under forestillingen for å følge barna mellom de ulike stasjonene.

Til forestillingen trengs tre forskjellige rom, ett litt større og to mindre. Se spesifikasjon under "Scene" på høgre side.

Som forberedelse kan det være aktuelt å undersøke om dere sammen med eleven kan finne ut hvem Sedna - havgudinnen fra Færøyene - er, og det kan være aktuelt å knytte det opp til arbeid med sagn, legender og eventyr.

Last ned:

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
 • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Ostwald/Uvaas/Bjerkeskaug/Stene

Om kunstner / utøver / gruppe

Annika Ostwald

jobber frilans som koreograf, danser, pedagog og produsent, og har sin base i Oslo. Hun har en BA (hons) fra Dance Theatre ved Laban i London og en HND (High National Diploma) i Performing Arts fra Nottingham. Annika jobber med egne prosjekt og i samarbeid med andre kunstnere, både fra dans og andre kunstformer. Annika Ostwald har blandt annet jobbet med: Abalino Dance Theatre, Lise Hovik, Moa Matilda Sahlin, Line Strøm, Laura Döhler, Nicole Wiese, Stefan Hahn, Karen Høybakk Mikalsen med flere.

www.annikaostwald.com

Hilde Bjerkeskaug

er bosatt i Verdal og jobber som frilans skuespiller over hele landet. Hun har artistutdanning fra Norsk musikkteater og ballettakademi, maskespill og dramaturgi fra høyskolen i Oslo og en mastergrad i drama og teater fra NTNU, Trondheim. I 2010/ 2011 var hun ansatt som skuespiller og instruktør ved Nord-Trøndelag Teater. Hilde har spilt forestillinger for ungdom, mellomtrinnet og for de aller minste. Hun har erfaring med objektteater, masker, teaterimprovisasjon og visuelt teater. Hun er også sanger og låtskriver med bakgrunn i cabaretbandet Daisy.

www.myspace.com/bjerkeskaug

Ida Uvaas

er dansekunstner bosatt i Norge. Hun har en BA (hons)Dance Theatre fra Laban, og har drevet kompaniet MIKS med base i London sammen med Sara Lindström og Anaïs Bouts. Som danser har hun jobbet for bl.a Frauke Requardt, Athina Vahla, Juanjuan Sun, Annika Ostwald og Trine Ørbæk, med KompaniKontra og for Galeiscenen.

Torgrim Mellum Stene

har vært utøvende forteller siden 2006 og holder forestillinger og kurs i inn- og utland. Han har opptrådt på flere festivaler og arrangementer, deriblant fortellerfestival i Iran, impromusikkfestival i Sør- og Fortellerfestivalen i Oslo. Han mottok Statens Kunstnerstipend for yngre kunstnere i 2009 for å fordype seg i fortelling i skjæringsfeltet mot performance. Han har en bachelor i drama og muntlig fortelling fra Høgskolen i Oslo og har erfaring med interaktive barneforestillinger f.eks. fra turné med TiU (Teater-i-Undervisningen)-forestillingen "Flammebarnet" i 2005. Kunstuttrykkene her var fortelling, band-mimé og marottdukker i tillegg til interaktivt teater.

www.kloverknekten.no


Medvirkende

 • Ostwald/Uvaas/Bjerkeskaug/Stene
 • Annika Ostwald (Danser /turnéprodusent)
 • Ida Uvaas (Danser)
 • Hilde Bjerkeskaug (Skuespiller)
 • Torgrim Mellum Stene (Forteller)
 • Jens L. Thomsen (Komponist)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Annika-og-Ida5.jpg
Foto: Nadia Frantsen
Annika-og-Ida7.jpg
Foto: Nadia Frantsen
Annika-og-Ida17.jpg
Foto: Nadia Frantsen
Hilde5.jpg
Foto: Nadia Frantsen
Hilde8.jpg
Foto: Nadia Frantsen
Torgrim11.jpg
Foto: Nadia Frantsen
Torgrim-blå.jpg
Foto: Nadia Frantsen

Video/Lyd

Scenekunst, Scenekunst / Dans
Trinn: 3 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Marie Othilie Hundevadt, tlf.40284305
marie.othilie.hundevadt@oppland.org
Jofrid Sørskog
jofrid.sorskog@oppland.org
Kontaktperson utøver
Annika Ostwald
mobile: +47 4148 7651
annikaostwald@gmail.com
Programlengde
70 minutter
Maks publikumsantall
20
Bærehjelp
Nei
Oppriggingstid
180 min.
Nedriggingstid
60 min.
Strøm
1-2 vanlige stikkontakter i hvert rom.
Scene
Vi ønsker gjerne at det er litt avstand mellom rommene, så barna kan vandre fra rom til rom. 1 rom på minimum 3 x 4 m, 1 rom på minimum 4 x 5 m, 1 rom på minimum 8 x 10 meter. Vi trenger ingen scene.
Må blendes
Ja
Merknad for spillested
Rommene må være vasket, ryddet og blendet før ankomst.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
Norsk scenekunstbruk
Medvirkende
 • Annika Ostwald (Danser /turnéprodusent)
 • Ida Uvaas (Danser)
 • Hilde Bjerkeskaug (Skuespiller)
 • Torgrim Mellum Stene (Forteller)
 • Jens L. Thomsen (Komponist)