DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
Postadresse: Postboks 988, 2626 LILLEHAMMER
Besøksadresse: Kirkegata 76, 2626 Lillehammer
Telefon: 61 28 9000 • Nettsted: http://oppland.ksys.no
Hvordan vi ser verden
Produksjonsliste
Program

Hvordan vi ser verden

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Dette er et besøk av billedkunstneren Silje Eugenie Strande Øktner. Gjennom samtale og bilder fra forskjellige prosjekter blir vi kjent med hvordan hun arbeider som kunstner. Silje tar utgangspunkt i sitt eget nærmiljø fordi  hun vet at hele verden egentlig er bygd opp av små nærmiljøer, hjemmekjente steder for dem som bor akkurat der. 

Lærerveiledning

Som kunstner har Silje bevisst valgt å arbeide med et geografisk begrenset område og å ta utgangspunkt i omgivelser hun kjenner godt. Hvordan  oppfatter vi  omgivelsene rundt oss, og hvordan kan vi se dem i en større sammenheng? Det som er kjent for oss, er ukjent for andre. Dette er noen av temaene Silje arbeider med. Sjøl har Silje gått rundt i skogen fra hjemtraktene siden hun var liten. Det var der hun følte seg hjemme. Da hun flyttet tilbake som voksen begynte hun å gå i skogen på nytt;  tok seg tid og oppholdt seg lenge i omgivelsene hun kjente så godt fra før. Etterhvert ble denne skogen åsted for kunstneriske prosjekter.

Silje lytter til gamle historier og konstruerer nye. Hun forteller om husmansplassen Djupdalen og historier hun har blitt fortalt derfra; om de fattige søsknene som hadde huset fullt av penger. Hun forteller om steinen som ble flytta 4 meter og provoserte hele lokalbefolkningen, og hun forteller om området rundt Damlitjennet, et område hun på nytt prøver å bli en del av. Stedene vi omgir oss med gir oss tanker, minner og erfaringer, og for mange gjør disse stedene deg til den du er.

Silje bruker projektor og lerret til å vise bildene fra sine kunstprosjekter.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Silje Eugenie Strande Øktner
  • I samarbeid med: Hvordan vi ser verden er produsert med støtte fra Hedmark fylkeskommune.
  • Idé/opplegg: Silje Eugenie Strande Øktner. Produsent Turnéorganisasjonen ved Inga Blix

Om kunstner / utøver / gruppe

Silje Eugenie Strande Øktner (f.1984) er vokst opp på gården Øktner i Sør-Odal i Hedmark. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo, der hun ble ferdig med sin master på Kunstakademiet i 2014. I sine kunstprosjekter, som gjerne jobbes med over lang tid, har hun tatt utgangspunkt i lokale historier hun har hørt, og steder rundt der hun har vokst opp. Hun jobber i hovedsak med installasjon, performance og events hvor hun involverer andre lokale aktører.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Djupdalskoia
Visuell kunst
Trinn: 9 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS Oppland v/turnéansvarlig
Jofrid Sørskog
Tlf. 61289207/93617900
jofrid.sorskog@oppland.org
Kontaktperson utøver
Silje Eugenie Strande Øktner
Tlf. 97791046
siljeeugenie@gmail.com

Programlengde
45 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom
Merknad
Silje tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass.
Arrangører
Arrangert av:
DKS Oppland, Oppland fylkeskommune