DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
Postadresse: Postboks 988, 2626 LILLEHAMMER
Besøksadresse: Kirkegata 76, 2626 Lillehammer
Telefon: 61 28 9000 • Nettsted: http://oppland.ksys.no
Ansgar Ole Olsen (Oppland kunstsenter)
Produksjonsliste
Program

Ansgar Ole Olsen (Oppland kunstsenter)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Utstillingsbesøk i Oppland kunstsenter for å se nye skulpturer av kunstneren Ansgar Ole Olsen.

Lærerveiledning

Ansgar Ole Olsen (1952) er utdannet kunsthåndverker og kleinsmed. Materialene han bruker er forskjellige metaller: stål, kobber og gjenbruksmaterialer fra gamle maskiner og utstyr. Materialvalg er påvirket av hans bakgrunn som industriarbeider, i verkstedsindustrien. Mye inspirasjon til arbeidene kommer fra denne virksomheten. Industrien skaper arbeidsplasser og framgang, men den samme industrien skaper også problemer og utfordringer med utslipp fra produksjonen. Mange av verkene i utstillingen handler om det industrielle og de konsekvensene industrikulturen kan få for samfunn, natur og mennesker. Noen av skulpturene har en ambivalens; de avspeiler en fasinasjon for industriproduksjon, men også en frykt for konsekvensene av den samme industrien.

Denne utstillingen består av to serier: ”Kar” og ”Globetrotter”. Kunstverkene består av skulpturer som både er montert frittstående i rommet og på galleriets veggflater.

I serien ”Globetrotter” er assosiasjonene knyttet til globalisering, mobilitet og frakt. Mennesker er i bevegelse og det kan skape utfordringer for vår sameksistens. Vi reiser verden rundt for ulike formål ; næringsvirksomhet, handel og fritid. Andre må reise på grunn av krig og klimaendringer. Alle har vi med oss bagasje, både fysisk og psykisk. Globetrotter handler om å være på vei, i forflytning.

Prosjektet ”Kar” handler også om forflytning, men mer fra en gjenstands opprinnelige bruksfunksjon til et annet objekt. Det handler om minner, sanseinntrykk og erkjennelsesmessige erfaringer som knytter oss til tingene vi omgir oss med. ”Kar” handler om stabilitet, ro og erindringer.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • I samarbeid med: Oppland Kunstsenter ble etablert i 1986, og er et regionalt senter og galleri for samtidskunst (kunst som belyser vår egen tid). Oppland Kunstsenter er også et kompetansesenter for offentlige kunstprosjekter,  og kunstfaglige arrangementer og samtaler. Oppland Kunstsenter eies av fagorganisasjonene Billedkunstnerne i Oppland (BKO) og Norske Kunsthåndverkere Øst-Norge (NK-Øst), og inngår i det nasjonale nettverket ”Kunstsentrene i Norge” (KiN).

Om kunstner / utøver / gruppe

Ansgar Ole Olsen
Født og oppvokst i Lyngen i Troms.
Fagutdannet sveiser, platearbeider, Tromsø.
Kunstutdannet ved Statens håndverk – og kunstindustriskole.
Bor og arbeider i Kolbu, Østre Toten kommune.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Oppland kunstsenter.jpg
Globetrotter foto.jpg
Kar foto.jpg
Ansgar Ole Olsen.jpg
Visuell kunst
Trinn: 10 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Turnélegger Jofrid Sørskog:
Jofrid.Sorskog@oppland.org
Tlf. 61289207 / 93617900
Kontaktperson utøver
Oppland Kunstsenter
Kirkegata 68 
2609 Lillehammer
Tlf. 97122422
post@kunstopp.no 

Programlengde
45 min.
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Oppland Kunstsenter
Merknad
Ansgar Ole Olsen
www.ansgaro.no
Arrangører
Arrangert av:
DKS Oppland, Oppland fylkeskommune