oppland

Gjør poesi til kampsport

GD har i dag en dobbeltside om skrivekurset i SLAM-poesi, som denne uka og neste, går av stabelen på ungdomshuset PlanB på Lillehammer.

I løpet av én dag med intenst skrivekurs med noen av landets beste slampoeter, blir ungdommene utstyrt med enderim og selvtillit. Resultatet blir urban lyrikk som kan få de voksne til å forstå ungdommen. (GD)

Å holde skrivekurs i poesi med 60 ungdommer daglig, og å holde energinivået deres oppe gjennom en hel dag; dét er en potensiell ekstremsport.

Første uke (av 2) er dog vel gjennomført og alle har overlevd, både utøverne, lærerne og ungdommene (både de med og de uten forventninger).
Alle vg1-elevene i Lillehammer, drøye 400 elever skal gjennom dette kurset i løpet av 9 dager. Alle dagsvinnere (stemmes frem av elevene selv) og jokere (velges ut av utøverne), møtes til semifinale fredag 12. februar. I løpet av denne dagen skal elevene stemme frem de 20 beste.

Mandag 15. februar møtes 20 finalister for å sammen lage to forestillinger, og tirsdag den 16. står 2 x 10 Slampoeter på scenen på PlanB, og fremfører egne tekster i finaleforestillinger, de altså har vært med på å produsere selv.

Om ettermiddagen den 16. februar, har vi altså på sett og vis 2 stk "junior-OL-mestere" i slampoesi på Lillehammer.
Det har garantert aldri skjedd før!


Faksimile fra GD, 05.02.2016

 

Poesislam

Poesislam

DKS Oppland