oppland

Produksjoner på veien i mars

Velkommen tilbake!

Vinterferien er ferdig, og i mars måned er det disse produksjonene som turnérer i Oppland.

Danseverkstedet Panta Rei (vgs + Gausdal)

Scenekunst, 6. - 7. trinn

Panta Rei dansetetater gir elever på 6. og 7. trinn et nært og direkte møte med profesjonell dansekunst og dansekunstnere. Elevene deltar på verksteder i kreativ dans, koreograferer, fremfører resultatet samt får se de profesjonelle danserne fremføre en duett.

Les mer

 

60 animinutter

Film, 1. trinn - 7. trinn

Hvordan kan tegninger se ut som de beveger seg?

Hva må til for at en animert figur oppleves som levende? Den lille monstergrisen Nim lurer på hvor den kommer fra og hvorfor det er animatøren som bestemmer hva den skal gjøre når den egentlig vil bestemme selv. 60 animinutter er en litt underfundig presentasjon av hva animasjon er.

Les mer

 

De nære ting

Visuell kunst, 5. trinn - 10. trinn

«De nære ting» er et helt nytt formidlingstilbud fra Lillehammer Kunstmuseum. Elevene får omvisning i utstillingen «Impulser» med vekt på Weidemanns biografi, gjennombruddsutstilling og hans betydning for introduksjonen av det abstrakte bildet i Norge.

Les mer

 

Hallo kunstverk - gi meg svar!
Visuell kunst, 1. - 3. vgs

Har du tenkt på at kunst kan fortelle deg mye om norsk historie og litteraturhistorie? Kunstverket kan gi deg svaret på spørsmålene du lurte på. Svaret ligger ofte rett foran øynene dine!

Les mer

 

Løkki (Gausdal)
Musikk, 1. trinn - 7. trinn

Overraskelseskonsert! Dette er en overraskelseskonsert i klasserommet i en vanlig time. Derfor må ikke lærerne fortelle elevene at de får besøk! Det er morsomst og best når besøket får være en overraskelse. Læreren kan selv velge hvordan hun vil forholde seg. Som om ingen ting har skjedd? Late som om hun ikke skjønner noen ting? Det er opp til den enkelte. Kvartetten, bestående av habile sangere innenfor et mangetall sjangre, har lagt sin elsk på rural, amerikansk harmonisang. Bluegrass, Old-Time, Southern gospel og Jubilee sang.

Les mer

 

Hanne Borchgrevink: Forenlingens mester
Visuell kunst, 1. - 3 vgs

Hvordan forenkler kunstnerne? Hvor mye kan man forenkle til vi ikke skjønner hva det er? Elevene inviteres til å bli kjent med kunstneren Hanne Borchgrevinks forenklingsprosesser.

Les mer

 

Skolefilmbussen

Film, 8. trinn

Når Skolefilmbussen kommer på besøk får alle elevene i klassen mulighet til å lage sin egen film. Forberedelser, opptak og redigering blir gjort på iPader, alt under kyndig veiledning av meget dyktige instruktører fra Filmverkstedet i Oppland, alle med bakgrunn fra Den norske filmskolen.
Elevene vil kunne velge mellom fire filmtyper: "Musikkvideo", "Actionfilm", "Portrettintervju" og "Opplands dårligste unnskyldning".

Les mer

 

Å skapa ei historie (Gjøvik, Land)
LItteratur, 5. - 7. trinn

Korleis skapa ei historie? Frå ide til ferdig bok. Korleis laga handling og karakterar og byggje det opp til ei historie? Korleis skapa spenning og halde på den? Magnhild Bruheim tek utgangspunkt i eigne bøker, som ho også vil lesa frå.

Les mer

 

Bente Hemsing og Stein Villa
Musikk, barnehage (3-5 år)

Bente Hemsing og Stein Villa har utstrakt erfaring med musikk og barn. Sammen har de laget en folkemusikkforestilling som handler om mange forskjellige dyr fortalt gjennom tekst og toner. Bamsen Brom er gjennomgangsfigur, og ungene er både lyttende og aktivt med i konserten.

Les mer

 

I det ville vesten
Musikk, barnehage (3-5 år)

Dag og Johan skal fortelja om kåbboiar og indianarar. Då dei var småe og gjekk i barnehagen, leikte dei kobboi og indianer, det er me ikkje heilt sikre på om ungane heilt veit kva er lengre. Men det vert tøffe koboisangar og dei skal spela kjempefort på trekkspel og gitar.

Les mer

 

 

Danseverksted med Panta Rei

Danseverksted med Panta Rei

Jeanette Langfald

60 animinutter

60 animinutter

E6 Østfold Medieverksted

Jacob Weidemann

Jacob Weidemann

Lillehammer kunstmuseum

Landskap med foss, JC Dahl

Landskap med foss, JC Dahl

Lillehammer kunstmuseum

Løkki

Løkki

Morten Berentsen

Forenklingens mester

Forenklingens mester

Hanne Borchgrevink

Skolefilmbussen

Skolefilmbussen

Ofk/ Thomas Bjerke

Magnhild Bruheim

Magnhild Bruheim

Gudmund Moren

Bente Hemsing og Stein Villa

Bente Hemsing og Stein Villa

DKS Oppland/ Thor Kvande

I det ville vesten

I det ville vesten

I det ville vesten